ADHD si Neurofeedback

O metoda neinvaziva, fara efecte secundare, pentru tulburari de atentie si hiperactivitate

ADHD

Ce anume trebuie sa observati in cazul in care suspectati ADHD?

Copiii care intrunesc mai multe simptome dintre cele enumerate in continuare si aceste simptome se manifesta in mai multe medii: la scoala, acasa sau la locurile de joaca. De asemenea e important de stiut faptul ca aceste simptome apar inainte de varsta de 6 ani si, de obicei interfereaza si afecteaza activitatile de zi cu zi. Se poate observa o capacitate scazuta de interactiune sociala, probleme de comportament si uneori are dificultati in adaptarea scoalara, avand rezultate sub medie.

In multe situatii exista o combinatie intre lipsa atentiei si hiperactivitate.

Urmatoarele simptome sunt valabile pentru pentru probeleme de atentie, care nu sunt combinate intotdeauna cu hiperactivitate sau impulsivitate.

Tulburari de atentie- copilul nu are capacitatea de a mentine atentia pe o perioada sufiecient de lunga(conform varstei) si e distras usor de stimuli auditivi sau vizuali, in special cei in miscare. Copilul este „aerian” si uita constant lucruri sau pierde obiectele personale. Nu are disponibilitatea de a fi implicat in sarcini care presupun o durata mai mare de timp si pare sa nu poata sa asculte si sa urmareasca anumite instructiuni exterioare. De asemenea, exista tendinta de a dori mereu activitati noi si nu isi organizeaza sarcinile.

Hiperactivitate- este copilul care are mereu ceva de facut, se agita, se nu se concentreaza pe sarcini. Tendinta de a fi impulsiv si incapacitatea de a inhiba energia fizica sau psihica. Are un exces de energie fizica si nu poate sa stea linistit in medii foarte linistite si calme. Actioneaza fara sa se gandeasca, nu isi asteapta randul, vobeste mult si intrerupe conversatiile altora. Nu ii este teama de pericol.

Terapia Neurofeedback – neinvaziva si fara efecte secundare – s-a dovedit foarte eficienta in ameliorarea simptomelor de ADHD.

Neurofeedback Romania organizeaza curs de neurofeedback in Bucuresti, in perioada 1-5 iulie 2020. Mai multe informatii despre curs aici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.