Învață să aplici Metoda Othmer la primul curs de Neurofeedback din Bucuresti, 1-5 iulie 2020

Neurofeedback – un nou val in terapie

Metoda Othmer a fost dezvoltată de Sue și Siegfried Othmer, care au peste 25 de ani de experiență clinică și științifică în neurofeedback. Este o metodă bazată pe client care folosește protocoale individualizate pentru a obține cele mai bune rezultate posibile în reducerea unei varietăți de simptome clinice.

Scurt istoric

Biofeedbackul în zona ritmului alfa al EEG a fost descoperit încă din anii 1960 și, de atunci, a atras interesul profesionistior din sfera sănătății umane.

Începând cu mijlocul anilor 1980, Siegfried și Sue Othmer, fizicieni cu experiență în neurobiologie, au lucrat la dezvoltarea unei metode ultraperformante de neurofeedback, cunoscută astazi la nivel global sub denumirea de Metoda Othmer. Sue Othmer a dezvoltat protocoalele bipolare de antrenament, bine cunoscute pentru eficacitatea lor. Modelele lui Siegfried Othmer privind eficacitatea globală a neurofeedbackului împreună cu abordarea structurată și bine documentată a lui Sue au contribut într-o mare măsură la dezvoltarea neurofeedbackului ca tehnologie și terapie.

În anii 1980, Siegfried și Sue Othmer au fondat compania EEG Spectrum și, în 2002, Kurt Othmer a fondat EEG Info in SUA.  Începând cu anul 2012, compania Bee Medic din Germania dezvoltă sisteme de neurofeedback bazate pe metoda Othmer în strânsă colaborare cu Siegfried și Sue, exclusiv pentru EEG Info.

În prezent

În ultimii 25 de ani, metoda Othmer și-a dovedit eficiența. Dezvoltarea acestei metode s-a produs în mod similar dezvoltării produselor farmaceutice: bazându-se pe protocoalele dovedite de neurofeedback, cum ar fi antrenamentul clasic beta-SMR (ritm sensorimotor), parametrii de feedback au fost optimizați și dezvoltați în continuare pe baza efectului asupra clientului, acompaniați de îmbunătățirea hardware-ului și software-ului de neurofeedback.

Acest lucru a dus la faptul că semnalele neuronale care până acum erau filtrate ca zgomot („Baseline Wander”), mai exact frecvențele foarte joase (ILF = Infra Low Frequeny) sunt acum incluse în antrenamentul cu neurofeedback. Numai metoda de antrenament SCP (Slow Cortical Potentials) mai funcționează cu acest nivel de frecvență.

Află despre cele trei componente de bază ale metodei Othmer aici.

Primul curs de Neurofeedback, metoda Othmer, din Bucuresti este organizat de Neurofeedback România în parteneriat cu EEG Info Europe și Bee Medic și va avea loc în perioada 1-5 iulie 2020 în Bucuresti.

Înscrierile sunt deschise! Află mai multe despre curs aici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.