Curs avansat
Alpha-Theta și Synchrony

Două modalități avansate de Neurofeedback

Pentru specialiștii în Neurofeedback

Curs avansat în Neurofeedback

Cursul avansat de Alpha-Theta și Synchrony reprezintă, alături de formarea de bază în Neurofeedback ILF, o parte importantă a Neurofeedback-ului conform Metodei Othmer.

Antrenamentele Alpha-Theta și Synchrony pot fi componente importante ale terapiei în special în cazul:

  • stresului posttraumatic
  • tulburărilor de anxietate și de somn,
  • dar și în antrenarea performanței de top
Rulează videoul

Cursul avansat în neurofeedback oferă bazele teoretice și practice ale acestor două modalități adiționale Alpha-Theta și Synchrony. Pe lângă protocoalele de antrenament clasice, accentul este pus pe cele mai recente evoluții ale metodei și pe oportunitățile pe care le oferă.

Partea practică a cursului presupune învățare experiențială a modulelor Alpha-Theta și Synchrony. Protocoalele individuale de antrenament, efectele antrenamentului și procedura ulterioară sunt discutate în grupuri mici.

Condiția prealabilă pentru participarea la curs avansat în neurofeedback Alpha-Theta este:

  1. Deținerea unui certificat de absolvire a cursului de bază Neurofeedback ILF.
  2. Parcurgerea sesiunilor practice ale cursului este posibilă dacă nu există contraindicații și participanții au folosit ILF Neurofeedback în cel puțin 15 sesiuni pe ei înșiși.

Principalele teme abordate în curs

După finalizare curs avansat în neurofeedback veți putea:

  • Include antrenamentele Alpha-Theta și Synchrony în propria practică
  • Selecta protocoalele de tratament pentru a vă ajuta clienții în mod eficient și personalizat
  • Extinde spectrul de terapii oferite clienților

În ce constă antrenamentul Alpha-Theta

Antrenamentul cu neurofeedback Alpha Theta ghidează creierul prin oscilații ușoare între stările dominante alfa și theta. În timpul dominanței theta sunt accesate amintirile, care pot fi apoi procesate în siguranță în timpul modulării alfa. Fiecare stare activează o parte diferită a rețelei de proeminență și reflectă o tranziție mentală între starea de veghe și pre-somn sau trecerea de la procesarea extrapersonală la cea intrapersonală.

 

În ce constă antrenamentul neurofeedback Synchrony

Antrenamentul Synchrony urmărește să promoveze o stare mentală de concentrare calmă, care este similară ca efect cu exercițiile de mindfulness și poate fi chiar o completare excelentă pentru meditație.