Despre noi

Echipa noastră de profesioniști

Echipa Neurofeedback România

Florentina Alden

Managing Partner, Executive Wellness Coach

După o carieră de succes în departamentul de finanțe al Paramount Pictures din Hollywood, Florentina a fondat „Wellness of Leadership”, o companie de coaching și consultanță cu sediul în Los Angeles. 

Florentina a inovat industria de vătămări corporale din SUA prin introducerea coaching-ului de wellness și neurofeedback în planul de tratament al pacienților victime ale accidentelor. A lucrat cu sute de oameni cu probleme de anxietate, depresie, durere cronică, inflamație, probleme legate de relații, tranziții în carieră, șoc cultural, performanțe de vârf, folosind tehnici din neuroștiințe, psihologie pozitivă și sănătate holistică.

Florentina este fondatorul programului Empowered Women’s Salon, o platformă globală pentru cursuri de dezvoltare personală pentru femei de succes. A obținut diverse premii Toastmasters International la competiții de prezentări în public.

Datorită rezultatelor uimitoare ale neurofeedback-ului, a fost visul Florentinei de a face această tehnologie și cursurile disponibile în România printr-un parteneriat cu EEG Info.

 • Master în Psihologie Spirituală, University of Santa Monica, California
 • Certified Holistic Health Coach, Institute for Integrative Nutrition, New York
 • Training EEG Info Neurofeedback, Los Angeles
 • Licență în Contabilitate, Academia de Studii Economice (ASE), România
Daniela Gaba - Trainer Neurofeedback

Daniela Gaba, PhD

Psiholog, asistent social, lector universitar, cercetător

Daniela este Trainer și Coordonator Programe de Cercetare în cadrul Neurofeedback România. Pasionată de educație și training, pe parcursul activității sale profesionale, Daniela a colaborat cu organizații nonguvernamentale, private (companii mici, mijlocii și mari) și publice pentru a aduce la dispoziția oamenilor din toate categoriile sociale servicii educaționale, atât formale, cât și nonformale, de cel mai înalt nivel.

De-a lungul timpului, Daniela a lucrat cu persoane din diferite categorii sociale și de vârstă (copii și tineri din medii defavorizate, vârstnici în situații de dificultate, persoane dependente de substanțe psihoactive etc.). În prezent, este și lector universitar în asistență socială și cercetător în cadrul Universității din București.

Daniela s-a alăturat Florentinei Alden la Neurofeedback România din dorința de a face accesibilă tuturor categoriilor sociale tehnologia de neurofeedback de ultimă oră, pentru tratarea afecțiunilor neuropsihice tot mai răspândite în societatea contemporană (autism, depresie, anxietate, ADHD etc.).

În mediul academic, Daniela desfășoară activități de predare și cercetare cu caracter interdisciplinar, concretizate în diferite lucrări științifice (articole, capitole și cărți) aflate la confluența dintre mai multe domenii (asistență socială, sociologie, psihologie, dezvoltare internațională). Printre ultimele ei publicații se numără:

 • Gaba, D. (2021). Asistența Socială în sfera sănătății mintale: Aplicații ale Neurofeedback-ului. În D. Buzducea, Coord., Context social, cunoaștere și acțiune în asistență socială, București, Tritonic (p.91-142).
 • Gaba, D. (2021). Neuroentrepreneurship and Neurofeedback for Managing Risks. Revista de Asistenta Sociala, XX(3): 99-109.
 • Gaba, D. (2018). Social Work and International Development: Interconnections, Opportunities, and Challenges. Editura Tritonic, București

 • Postdoctorat în Științe Sociale, Universitatea din București
 • Doctorat în Sociologie, Universitatea din București
 • Master în Dezvoltare Socială și Justiție Socială, St. John’s University, New York
 • Master în Grupuri de Risc și Servicii Sociale de Suport, Universitatea din București
 • Licență în Psihologie, Universitatea din București
 • Licență în Asistență Socială, Universitatea din București
 • Training EEG Info Neurofeedback, Hamburg

Raluca Goncearu

Project Manager Neurofeedback România

Raluca este Project Manager colaborator în cadrul Neurofeedback Romania. Cu o bogată experiență în organizarea de evenimente, Raluca contribuie activ la gestionarea aspectelor organizatorice esențiale desfășurării cu succes a cursurilor noastre de bază.

Prin prisma experienței sale îndelungate ca antrenor de educație fizică și sport, Raluca apreciază  legătura fină dintre funcționarea mentală eficientă și activitatea fizică sănătoasă. Ea s-a alăturat echipei Neurofeedback Romania în anul 2019 din dorința de a-și aduce aportul la promovarea efectelor benefice ale neurofeedback-ului în viețile oamenilor. 

Traineri

Dr.Roxana Sasu

Dr. Roxana Sasu s-a născut în Brașov, România. A urmat facultatea de medicină în București unde a obținut licența de la Facultatea de Medicina și Farmacie Carol Davila în 1999, urmata de stagiatura în Spitalul Clinic Fundeni, București. În 2007 a emigrat în SUA  unde a avut primul contact cu domeniul neurofeedback-ului în 2008, când s-a alăturat echipei de clinicieni de la EEG Institute din Los Angeles, condusă de Susan Othmer.

În clinică, dr. Sasu a utilizat metoda Othmer de neurofeedback pentru a ajuta pacienți cu o mare varietate de prezentări clinice, de la copii cu simptome legate de tulburări de dezvoltare, la probleme de atașament apărute la orice vârstă, anxietate și depresie, adicții și recuperare după atacuri vasculare cerebrale, și pană la simptomatologia complexă apărută în contextul sindromului de stres posttraumatic. În paralel cu partea clinică, a continuat munca de cercetare și dezvoltare alături de Susan și Sigfried Othmer, astfel contribuind la avansarea metodei precum și a echipamentului utilizat în clinică.

În prezent, dr. Sasu este trainer internațional la EEG Info și își împarte timpul între pacienții din clinica privată din Los Angeles și cursurile introductive și avansate pe care le predă în SUA precum și în Europa.  Cu o experiență vastă de peste 12 ani în neurofeedback, dr. Sasu oferă supervizare clinicienilor interesați în a-și avansa cunoștințele în practicarea metodei Othmer de neurofeedback (ILF) pe care a utilizat-o cu succes din 2008 până în prezent.

Dr. Sasu a contribuit cu două capitole la publicația “Restoring the Brain: Neurofeedback as an Integrative Approach to Health”, apărută inițial în 2015 și care se află deja la a doua ediție. În cadrul Institutului Neurofeedback Romania, Dna Dr. Sasu este membră a Advisory Board și Director de Supervizare Clinică.

Daniela Gaba Neurofeedback Romania

Daniela Gaba, PhD

Psiholog, asistent social, lector universitar, cercetător

Daniela este psiholog, asistent social, doctor in sociologie. Ea este lector în asistență socială și cercetător postdoctoral în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.

Din 2018 este trainer certificat de EEG Info Europe și Coordonator Programe de Cercetare în cadrul Neurofeedback România.

De-a lungul timpului, Daniela a lucrat cu persoane din diferite categorii sociale și de vârstă (copii, tineri și vârstnici in situații de risc, persoane dependente de substanțe psihoactive etc.). Alături de echipa Neurofeedback Romania, Daniela a contribuit activ la introducerea pe piața din România a terapiilor cu neurofeedback și la crearea unei comunității de practicieni în neurofeedback la nivel național.

În calitate de trainer certificat EEG Info Europe, Daniela organizează și ține împreună cu echipa Neurofeedback România cursuri de specializare în neurofeedback. Ea este bucuroasă că poate contribui la formarea specialiștilor în neurofeedback din țară și la generea de cercetări privind neurofeedback-ul pe populația din România.

Aida Ivan

Psihoterapeut & Psiholog clinician

Aida Ivan este psihoterapeut, psiholog clinician, specializat în psihoterapie cognitiv comportamentală, hipnoză clinică și terapie Ericksoniană, consiliere existențială, neuroterapeut specializat în terapie Neurofeedback și trainer. Ea practică neurofeedback-ul din 2019.

Aida are o experiență vastă în psihoterapie și hipnoză, având formare în hipnotherapie ericksoniană. Absolventă a primului curs de neurofeedback ILF organizat în Romania, Aida a fost printre primii terapeuti care a implementat neurofeedback-ul în practica proprie în București, după care s-a alăturat echipei de traineri a Neurofeedback Romania și EEG Info Europe, facilitând cursuri de bază ca trainer principal în România.  

Aida a obținut rezultate remarcabile prin integrarea hipnozei cu neurofeedback-ul, efectuând peste 13.000 de sedințe. În prezent, coordonează activitatea de neurofeedback a câtorva clinicieni din Bucuresti și Brașov. Aida este de asemenea trainer și facilitator în mindfulness, meditatie, și hipnoză clinică.

Adina Escu

Psihoterapeut & Psiholog clinician

Întreaga sa carieră este dedicată misiunii de a crea cadrul potrivit pentru ca fiecare persoană să își găsească resursele și să își dezvolte întregul potențial. Fiecare persoană are dreptul și responsabilitatea să își caute calea pentru a deveni împlinită, echilibrată și asumată.

Și-a început cariera profesională în 2007 lucrând cu adulți și copii în cadrul Spitalului Alexandru Obregia și în cadrul Fundației „Copii în Dificultate România”. A fondat Asociația I.M.P.A.C.T., prin intermediul căreia a dezvoltat și implementat proiecte ce au îmbunătățit stilul de viața a peste 1500 de copii și familii. Are experiență în consiliere școlară și derulează programe de dezvoltare personală în sistemul educațional. Colaborează în prezent cu Seeding Knowledge Foundation și cu Asociația Mia’s Children în proiecte dedicate copiilor din medii defavorizate.

Specializarea în metoda Othmer îi permite să utilizeze tehnologia de neurofeedback pentru a ajuta atât copiii cât și adulții să își îmbunătățească viața și să trateze cu succes simptomatologii severe.

Adina a publicat două cărți: Antrenează-ți mintea cu neurobic – Secretele unui creier mereu tânăr și Tehnici de învățare accelerată – Ghid dedicat părintelui responsabil și copilului eficient, la editura Rentrop & Straton, București, 2017.

 • Master in Psihodiagnoză și Psihoterapie, Universitatea din București
 • Licentă în Psihologie, Universitatea din București
 • Training EEG Info Neurofeedback, Hamburg
 • Psiholog cu drept de liberă practică în psihologie clinică, psihoterapie și consiliere psihologică

Gunilla Radu lucrează din 2009 în Malmo, Suedia în propriul cabinet de neurofeedback, metoda Othmer. După mai mulți ani petrecuți în România, unde a studiat și lucrat, și-a finalizat licența în educație fizică în cadrul Facultății Babes-Bolyai din Cluj-Napoca în 1982. În Suedia a predat educație fizică la nivel școlar timp de 20 de ani.

În ultimii 10 ani, Gunilla a lucrat cu sute de clienți, copii și adolescenți cu dificultăți de adaptare în mediul școlar cauzate de probleme precum ADHD, ticuri nervoase, anxietate, depresie, dificultăți de concentrare. A lucrat și cu adulți cu diferite probleme, precum traume, anxietate, care s-au amelilorat prin intermediul neurofeedbackului. Gunilla este foarte interesată de pacienții care prezintă adicții în combinație cu traume și ticuri nervoase/Tourette.

Fiind partener EEG Info în Suedia și Norvegia, Gunilla a facilitat timp de mai mulți ani cursurile de bază și avansate de neurofeedback ale EEG Info Europe în Malmo, Suedia.

Datorita bogatei experiențe în neurofeedback și faptului că vorbește fluent limba română, Gunilla colaborează cu Neurofeedback România pentru co-facilitarea cursurilor în interiorul țării și va putea ghida sesiunile de discuții și întrebări în limba română. Gunilla este disponibilă să ofere sprijin continuu în limba română pentru absolvenții cursurilor din România.

 • 2009 Curs de baza NeurofeedBack, Norvegia
 • 2010 Curs de baza Neurofeedback, Berg, Germania
 • 2011 Curs avansat Neurofeedback, Berg, Germania
 • 2013 Curs avansat Neurofeedback, Los Angeles, USA
 • 2013 Curs avansat Neurofeedback, Berg, Germania
 • 2016 Curs avansat Neurofeedback, Berg, Germania
 • 2018 Clinical summit on-line, Norvegia
 • 2019 Curs avansat Neurofeedback, Berg, Germania
 • 2019 Certificare în Metoda Othmer

Advisory Board

Dr.-Ing Bernhard Wandernoth

„Am avut întotdeauna o fascinație pentru tehnologie. Am reușit să supraviețuiesc în școală datorită hobby-urilor mele în domeniul electronicii și radioului, după care am studiat Inginerie Electrică și Tehnologia Informației în München. Mai târziu, am finalizat un doctorat în domeniul sistemelor de comunicații laser. Constatările mele teoretice și practice pe tema sistemelor de comunicații laser de înaltă eficiență au fost utilizate de atunci în dezvoltarea terminalelor laser pentru sateliți ca fiind primele rețele comerciale de mare viteză pe orbită.

Când am auzit de neurofeedback, mi-a atras imediat atenția. După unele cercetări m-am gândit că dacă doar zece procente din revendicările din acest domeniu sunt adevărate, vreau să fac parte din el. Așadar, am creat un ‘peisaj’ al câmpului, așa cum eram obișnuit ca analist, și i-am descoperit pe soții Othmer și practica lor de succes din California, autorități în domeniu. Inginerul obișnuiește să testeze lucrurile. Așadar, am participat la un curs, mi-am cumpărat un echipament și am încercat neurofeedback pe câteva persoane. Într-adevăr, neurofeedbackul a funcționat. Am reușit chiar să fac o migrenă să dispară. Convins fiind, mi-am asumat responsabilitatea pentru elaborarea, calificarea și aprobările de reglementare a produselor pentru acest grup.

Sunt mândru că pot contribui la tehnologii care îmbunătățesc sănătatea și bunăstarea multor oameni. Am fost surprins când am aflat că una din zece persoane suferă de bole mentale grave, mai degrabă decât una din zece mii, cum credeam inițial. Una din zece persoane nu este în măsură să trăiască o viață normală, împlinită. Faptul că tehnologia noastră poate contribui la oferirea acestor persoane unei șanse de a trăi o viață echilibrată motivează echipa și partenerii noștri să facă față provocărilor tehnice și să dezvolte soluții în fiecare zi. Numeroasele răspunsuri pozitive din partea clienților noștri și a pacienților lor ne alimentează contant motivația.”

 

 • Fondator / Chairman, BEE Group AG
 • Co-fondator / CEO, HBImed AG
 • Fondator al câtorva companii care sprijină dezvoltarea, aprobarea și distribuția instrumentelor avansate de EEG.
 • Head Technology Research Analyst, BT AG
 • R&D Section Head, Contraves Space
 • Cercetator Asociat, Rome Labs, AFRL, Rome, NY
 • Cercetator Asociat, German Aerospace Center
 • Doctorat Inginerie Electronica, DLR / Universitatea Tehnica, Munich
 • Diploma: Dipl.-Ing.

Dr.Roxana Sasu

Dr. Roxana Sasu s-a născut în Brașov, România. A urmat facultatea de medicină în București unde a obținut licența de la Facultatea de Medicina și Farmacie Carol Davila în 1999, urmata de stagiatura în Spitalul Clinic Fundeni, București. În 2007 a emigrat în SUA  unde a avut primul contact cu domeniul neurofeedback-ului în 2008, când s-a alăturat echipei de clinicieni de la EEG Institute din Los Angeles, condusă de Susan Othmer.

În clinică, dr. Sasu a utilizat metoda Othmer de neurofeedback pentru a ajuta pacienți cu o mare varietate de prezentări clinice, de la copii cu simptome legate de tulburări de dezvoltare, la probleme de atașament apărute la orice vârstă, anxietate și depresie, adicții și recuperare după atacuri vasculare cerebrale, și pană la simptomatologia complexă apărută în contextul sindromului de stres posttraumatic. În paralel cu partea clinică, a continuat munca de cercetare și dezvoltare alături de Susan și Sigfried Othmer, astfel contribuind la avansarea metodei precum și a echipamentului utilizat în clinică.

În prezent, dr. Sasu este trainer internațional la EEG Info și își împarte timpul între pacienții din clinica privată din Los Angeles și cursurile introductive și avansate pe care le predă în SUA precum și în Europa.  Cu o experiență vastă de peste 12 ani în neurofeedback, dr. Sasu oferă supervizare clinicienilor interesați în a-și avansa cunoștințele în practicarea metodei Othmer de neurofeedback (ILF) pe care a utilizat-o cu succes din 2008 până în prezent.

Dr. Sasu a contribuit cu două capitole la publicația “Restoring the Brain: Neurofeedback as an Integrative Approach to Health”, apărută inițial în 2015 și care se află deja la a doua ediție. În cadrul Institutului Neurofeedback Romania, Dna Dr. Sasu este membră a Advisory Board și Director de Supervizare Clinică.

Dr.Victoria Ibric

Dr. Victoria Ibric este un clinician/instructor/mentor certificat în Neurofeedback și Biofeedback.

Dr. Ibric a absolvit facultatea de medicină din București, România și și-a obținut doctoratul atât în imunologie, cât și în psihologia sănătății. După sosirea ei în Statele Unite, a continuat să lucreze în cercetarea cancerului, urmată de neurologie. În timp ce efectua cercetări la Institutul de Virologie din București, Laboratorul de Cercetare a Cancerului și Spitalul de Copii al Universității din California de Sud, Los Angeles, munca ei a implicat explorarea originilor cancerului indus de viruși sau agenți chimici, precum și prevenirea cancerului cu utilizarea vitaminei C. și alți antioxidanți (Lucrări de cercetare a cancerului).

Cercetarea ei a explorat, de asemenea, răspunsurile celulelor gliale la oncogene, diverși factori de creștere și implicarea acestora în provocarea convulsiilor (Lucrări de cercetare în neurologie). Munca ei în Neurofeedback a produs mai multe lucrări științifice și capitole de carte.
Cu aproximativ 28 de ani în urmă, dr. Ibric a devenit interesată de răspunsurile de autoreglare la boală și a fost instruită în Biofeedback general și Biofeedback EEG (Neurofeedback) și EEG cantitativ de către unii dintre oamenii de știință de frunte în domeniul Neurofiziologiei și Neuropsihologiei.

În prezent, ea are o practică cu normă întreagă în Pasadena la Neurofeedback and NeuroRehab Institute, Inc, consultant la UCLA Pain Medicine Center, Kaiser Permanente, Good Samaritean, Huntington Hospital și alte clinici private.

Ea oferă servicii de Biofeedback și Neurofeedback (biofeedback cu unde crebrale) pentru o varietate de tulburări și afecțiuni legate de stres, precum și antrenament de performanță maximă. Din 1993, Dr. Ibric a avut o rată ridicată de succes (82%) folosind antrenamentul Neurofeedback la pacienții cu leziuni cerebrale post traumatice cu durere cronică, tulburări de somn, depresie, anxietate, ADD/ADHD, Autism, dependențe, tremor și tulburări convulsive.

Dr. Ibric își aplică în mod continuu experiența de cercetare în timp ce practică Neurofeedback și prezintă în mod activ rezultatele muncii sale la conferințe profesionale. Rezultatele muncii ei au fost publicate în reviste revizuite de colegi și făcute capitole în cărți de specialitate. Ea continuă să fie un avocat entuziast și un promotor activ al Biofeedback-ului/ Neurofeedback-ului în comunitate și în forumurile naționale/ internaționale.

Parteneri

Astăzi, marca EEG Info înseamnă neurofeedback modern – în special ILF-, Alpha-Theta și neurofeedback de sincronie – care este predat și utilizat cu succes în practici, clinici și cercetări la nivel mondial.

Dedicat furnizării profesioniștilor din domeniul sănătății mintale cu sisteme și consumabile de neurofeedback de înaltă calitate și menținerea unui nivel ridicat de satisfacție a clienților prin asigurarea continuă și îmbunătățirea produselor și serviciilor.

Curs Neurofeedback metoda Othmer

Fiți printre primii specialiști în Neurofeedback din România!

Sisteme complete Bee Medic

Tehnologie germană de ultimă oră

Despre Neurofeedback

Beneficiari, cum funcționează, afecțiuni tratate

Neurofeedbackul este util pentru orice creier

Terapia neurofeedback se realizează în ședințele individuale